9 Aralık 2013 Pazartesi

Akademik Çarkı Felek

dini carkifelek
Döner kara bahtı inananların
Adı neydi unuttum, önemsiz insanlardan biri, kimbilir belki de treni seyreden otoburlardan biridir, müslümanlardan mucit çıkmayacağı tezini ileri sürünce, ben dahil çoğu insan bu kadar da olmaz türünden ifadelerle bunu protesto etmişti. Heyhat, tez doğru idi. Halihazırdaki yüksek öğretim üyesi stoğumuzun makul bir yüzdesi pekalâ akademik çarkıfelekle doçent ve profesör kadrolarına fırlatılmış olabilir. Sistem şöyle işler:

Makalenizi yazarsınız. Kerameti kendinden menkul, çeşitli "bilimsel" dergilerde yayınlarsınız. Bu müthiş yayına sizden önce benzeri yollardan yükselmiş eş, dost, akraba atıfta bulunur, siz de onların yayınlarına atıfta bulursunuz ve saadet zincirinin varlığını şüpheye yer bırakmaksızın ispat edersiniz. Üstelik, makalenizin özgün, yani orjinal olması bile gerekmez; keser yapıştırır, biçer kopyalar, gönlünüzce intihal yaparsınız.

İntihalin farkedilmesi ve hatta işinizden olmanız İslam coğrafyasında arzu edilen bir durumdur. Zira, davanızı açar, kaybetseniz de kazanır ve ardından işinize geri döndüğünüz gibi, çalışmadığınız ayların parasını artı islami faizini kovulduğunuz üniversiteden tahsil edersiniz. Doğru tarikattaysanız çarkıfelek döner ve size hep joker çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder